Начин на приготвяне
Пилешкото филе се измива и подсушва добре, после се нарязва на пилешки късчета. Поръсват се с малко сол и прясно смлян черен пипер.
В дълбока купа се разбива яйцето с лъжичка горчица.
В плитка чиния се смесва двата вида брашно с още малко сол и червен пипер.
На хляба кората се изрязва, а меката част се накъсва на едро и за секунди се смила на трохи в чопър.
Сипват се в нова чиния. В тиган се загрява олио, филенцата първо топим в брашното, после в яйцето и накрая в смлените хлебни трохи.
Когато всички панирани филета са готови, започваме да пържим.
Температурата на котлона се намалява на 4-5 степен и пържим до златисто от двете страни. Изважда се върху салфетка панираното пилешко да попие мазнината.
Сервираме Панирани пилешки късчета топли с подходяща салата.