Начин на приготвяне
Разтваряме маята със захарта и малко брашно в топлата вода и оставяме за 10 минути да се активира маята.
Добавяме останалото брашно със солта и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за около 35-40 минути.
За плънката разтопяваме маслото с малко сол, добавяме нарязания спанак и го задушаваме леко.
Натрошаваме сиренето, прибавяме го към спанака, разбъркваме добре и сваляме от котлона.
Готовото тесто накъсваме на топки, разточваме всяка една, завиваме краищата навътре и оформяме като лодки.
Във всяка лодка слагаме от спаначената плънка и по малко нарязан кашкавал във ъглите.
Печем апетитните пидета в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути.
Когато ги извадим от фурната, намазваме пидета със сирене и спанак с малко краве масло по краищата.