Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пиде»Пиде със сирене и спанак

Пиде със сирене и спанак

Пиде със сирене и спанак
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Закуска за едно прекрасно начало на деня - пиде със сирене и спанак"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 500 г
  • топла вода - 350 мл
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • спанак - 50 г
  • масло - 20 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 50 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • краве масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята със захарта и малко брашно в топлата вода и оставяме за 10 минути да се активира маята.

Добавяме останалото брашно със солта и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса за около 35-40 минути.

За плънката разтопяваме маслото с малко сол, добавяме нарязания спанак и го задушаваме леко.

Натрошаваме сиренето, прибавяме го към спанака, разбъркваме добре и сваляме от котлона.

Готовото тесто накъсваме на топки, разточваме всяка една, завиваме краищата навътре и оформяме като лодки.

Във всяка лодка слагаме от спаначената плънка и по малко нарязан кашкавал във ъглите.

Печем апетитните пидета в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути.

Когато ги извадим от фурната, намазваме пидета със сирене и спанак с малко краве масло по краищата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: