Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремсупа от жълта леща

Кремсупа от жълта леща

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Кремсупа от жълта леща
Снимка: Аника Войт
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • жълта леща - 250 г
  • лук - 1 глава стар лук
  • моркови - 2 бр
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • лимони - сока на 1/2 лимон
  • вода - 1 л топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и морковите. Нарежете ги на средно големи парчета.

Лукът се задушава в 3 супени лъжици зехтин, щом поомекне, се прибавят и морковите.

Накрая се добавят и обелените скилидките чесън. Разбъркайте и оставете на котлона за още около минутка.

Ако усещате, че ще загори, сложете 1/3 ч.ч вода.

Ред е да се добави и жълтата леща. Налейте около 1 литър вряла вода. Ако предпочитате като мен гъста супа от леща, нека водата да е около 800 мл.

Оставете супата да вари - за не повече от 20 мин е готова.

Подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и една лъжица кимион към лещата.

Накрая овкусете и с изстискания сок от половин лимон.

Пасирайте супата и сервирайте кремсупата от жълта леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: