Начин на приготвяне
Настържете ябълката и я отцедете леко. Ако желаете, може да сложите малко канела, и заделете.
Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненски плот и направете кладенче.
Добавете всички продукти и замесете меко тесто. Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса.
Готовото тесто разделете на топчета от по 90 г - всяко разточете на елипса, сложете от настърганите ябълки и завийте на кифличка.
Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Оставете още веднъж пухкавите домашни кифли да втасат на топло.
Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Поръсете със захар.
Печете ябълковите кифли за деца в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.