Сладки бели топки

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Сладки бели топки
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Бели сладки с локум, на които всеки ще се зарадва заради усещането за едно време, което носят"

Необходими Продукти

  • олио - 250 мл
  • вода - 250 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 500 г
  • сол - щипка
  • за пълнежа
  • локум - 1 кутия
  • орехови ядки
  • пудра захар
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олито и водата се смесват и загряват до завиране.

Брашното се смесва със содата и се изсипва наведнъж към течността.

Бърка се до отлепване на тестото от стените. Оставя се да изстине.

От изстиналото тесто за сладки се късат малки топченца, разплескват се и в средата се поставя парченце локум и орехова ядка. Оформят се кръгли сладки.

Поставят се в тава, постелена с хартия за печене.

Сладките с пълнеж се пекат в предварително загряла фурна на 180 градуса до леко порозовяване.

Още топли сладките бели топки се овалват с пудра захар ароматизирана с ванилия.

Да ви е сладко с тези любими локумки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: