Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Напукани бели топки с нишесте

Напукани бели топки с нишесте

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Напукани бели топки с нишесте
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Колкото по-напукани, толкова по-вкусни, нали знаете?"

Необходими Продукти

  • белтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 250 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • нишесте - 400 г + 3 с.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете белтъците, захарта, нарязаното меко масло, ваниловата захар и бакпулвера, разбъркайте до хомогенна смес.

На етапи към тях добавете нишестето, замесете меко тесто, като добавите 2-3 с.л. нишесте за доомесване (не повече).

От тестото оформете топчета колкото орех и ги подредете в постлана с хартия за печене тава.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за 10 -12 минути, като внимавате да си останат бели.

Оставете да се охладят масленките в тавата и преместете в чиния за сервиране или кутия за съхранение с капак.

Напуканите бели топки с нишесте са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: