Начин на приготвяне
Най-напред се захващаме с приготвянето на яйчения крем от посочените продукти за него.
Разтваряме 3 пакетчета желатин с малко студена вода, оставяме да набъбне, поставяме на водна баня и прибавяме към врящия крем.
Охлаждаме крема или чакаме да изстине и разбиваме 6 белтъка с 1 чаена чаша захар на сняг.
Разбитите белтъци прибавяме постепенно към изстиналия крем и разбиваме с миксер.
Вече готовия крем разделяме на 3 части - в едната част слагаме ванилия, в другата - смлени орехи и в третата какао.
Обливаме форма за кекс със студена вода и сипваме едната част. Чакаме да се стегне, за по-бързо може да го сложим във фризера.
Когато сместа е готова, изваждаме и сипваме върху нея втората част. Слагаме пак във фризера и правим същото и с третата.
При последната вече не слагаме във фризер, а в хладилник и изчакваме няколко часа да може да се стегне.
Обръщането на готовия кекс на пластове става като минем по ръбчетата леко с нож, после потапяме за секунда цялата форма в съд с гореща вода и веднага обръщаме на поднос, но за кратко, тъй като се разтапя лесно.
Насладете се на моят прекрасен пудинг кекс!
Източник: Тодорка Дякова - Кулинарна мрежа