Начин на приготвяне
Пригответе пилешкото месо, като го нарежете на парчета, ако желаете махнете кожата или я оставете, но леко я придърпайте назад, така че да се открие част от месото.
Направете леки разрези с остър нож на всяко парче пиле, за да може маринованата смес да го овкуси хубаво.
Направете маринатата, като в купа сложите цеденото мляко, изстискайте сока на лимона и добавете настърган на ситно джинджифил и скълцан на ситно чесън.
Разбъркайте и прибавете всички подправки и олиото. Разбъркайте хубаво, за да не се получат бучки.
Сложете месото в тази смес и с ръце хубаво втрийте във всяко парче.
Оставете за 12 часа да се маринова пилешкото в хладилник. Най-добре го пригответе от вечерта, за да ви е готово за другия ден.
Сложете маринованото пиле в тава и печете в загрята фурна на 190 градуса за 50 минути, като на всеки 10 минути го обръщайте.
Пилето е с уникални индийски подправки и вкусът му гарантирам, че е страхотен.
Тандури наподобява пещ, която индийците използват за печенето на хляб и меса, в моя случай пекох във фурната, но пак си заслужаваше :)
Коментари