Пиле Тандури

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пиле Тандури1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ароматно пилешко със смел вкус и незабравим аромат, за което гостите ви дълго ще си спомнят"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 брой
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • люти чушки - 1/2 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. ,
  • канела - 1/ 2 ч.л.
  • карамфил - 1 зърно
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • кардамон - 2 - 3 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета, отстраняват се костите и кожата и се натрива с лимон и сол.

Парчетата се накисват за 12 ч. в марината, приготвена от: лука, чесъна, лютата чушка, черен пипер, ка/undefined нела, карамфил, индийското орехче, джинджифила и кардамона. Всичко това се смесва и смила в миксер след което се прецежда.

Обляно в тази марината и престояло 12 ч. , пилето се запича в предварително затоплена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боби
Боби
Тандури (Индийско... БАРБЕКЮ )е наистина кръгла,глинена пещ,силно нажежена,в която се пекът Индийските питки и дълги шишове с мариновани пилета.
Маринатата се състои от кисело мляко,подправка за Тандури т.е.много червена и много люта(намира се в азиатските магазини).
08.09.2012 02:20
галеан
галеан
наистина не е тандур понеже не е запечено в тази пещ, а си е обикновено печено пиле, дори не в индийска марината
но иначе киселото мляко и масалата нямат нищо общо с тандура
15.07.2012 16:18
аз
аз
Тандури е вид фурна за печене.
Добавянето на кис. мляко само олекотява("охлажда") храната, а не кара рецептата да е Тандур.
02.02.2012 10:47
1
боряна
боряна
изобщо не ми допадна
20.12.2011 15:13
Ivan
Ivan
Тандури се приготвя по различно в тандур, но и тая марината си я бива.
30.09.2010 14:12
ПС
ПС
Това не е тандури. Липсва масала и кис.мляко.
05.08.2010 12:33