Бели маслени сладки

Бели маслени сладки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Белите маслени сладки от едно време, за които всички тайничко си мечтаем"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • пудра захар - 70 г
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • коняк - 20 мл
  • бадеми - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 160 градуса и запичаме бадемите до златисто.

Охлаждат се и с помоща на точилката се натрошават на ситно.

Мекото масло се разбива с пудрата захар на пухкав крем. Прибавят се пресятото брашно с бакпулвера и ванилията, рома и накрая натрошените бадеми.

Охормят се като малки кифлички, като всяка тежи 35 г и се редят в тава, покрита с хартия за печене.

Пекат се на 170 градуса за около 20 мин. След като се извадят от фурната масленките се пръскат с вода и се овалват в пудра захар.

Белите маслени сладки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: