Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Пица калцоне с готово тесто

Пица калцоне с готово тесто

Пица калцоне с готово тесто
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ако нямате време за готвене, вече имате рецепта за пица калцоне с готово тесто"

Необходими Продукти

  • готово тесто - 1 кг
  • лютеница - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • салам - 300 г
  • кашкавал - 300 г
  • брашно - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото тесто се оставя да се размрази и да втаса, да увеличи обема си.

Разделя се на 4 топки, като от всяка се разточва кора с размер на чиния. Всяка от разточените кори се намазва с лютеница, а в единия край се нарязва салам на малки кубчета и отгоре се настъргва кашкавал.

Краищата на корите се намазват с вода и се затварят като мидички, защипват се много добре, за да не изтече плънката.

Затворените пици се редят в тава покрита с хартия за печене. Пекат се на 200 градуса за 15 мин.

Пицата калцоне с готово тесто е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: