Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Пица Калцоне с царевично брашно

Пица Калцоне с царевично брашно

Пица Калцоне с царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бр.
"Обожаваме калцоне - то е нещо като киндер сюрприз, но за възрастни - пица, наслада и вкусна изненада"

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакет суха
  • хладка вода - 200 мл
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • яйца - 1 бр.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • царевично брашно - 5 с.л.
  • брашно - 4 ч.ч. бяло
  • за плънката
  • лютеница - 8 ч л
  • салам - 100 г телешки
  • кашкавал - 100 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • семена - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода се разбърква маята със захарта и 3 с.л. бяло брашно. Оставя се да се надигне и сипваме в средата на двата вида смесено брашно.

Чуква се яйцето, добавя се олиото, солта и се замесва меко и нелепнещо тесто. Оставя се 30 минути да втаса на топло.

После се разделя на 8 части. Всяка се оформя с ръце на питка с големина на малка чиния, отгоре се намазва с лютеница, поставя се парче кашкавал, резен кисела краставичка и парче колбас.

Захлупва се с едната половина от тестото, краищата се притискат. Отгоре намазваме с разбит жълтък, поръсвам семена. Печем в загрята фурна 170 градуса 25-30 минути.

Уникално вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: