Милфьой с лимонов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
443
5k
1k
1k
2
14/05/2020
"Удоволствие е просто да наблюдаваш този милфьой с лимонов крем, какво да кажем за вкуса "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 760
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бутертестото на 3 еднакви квадрата. Надупчете повърхноста с вилица. Наредете квадратите в тава, застлана с хартия за печене и изпечете на 200°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Извадете корите и охладете.

Направете си лимоновия крем. В тенджерка налейте млякото.

Добавете захарта, жълтъците и една пълна чаена лъжичка нишесте и пълна чаена лъжичка брашно. Сложете съда на котлона и започнете да бъркате веднага, докато сладкарският крем се сгъсти.

По време на готвенето излейте 2 супени лъжици лимонов сок (по желание).

Отдръпнете готовия крем от огъня и ароматизирайте с една ванилия и настърганата кора на 1 лимон. Оставете крема да се охлади.

Разбийте сметаната на сняг. Към охладения крем добавете на порции разбитата сметана.

В подходящ поднос сложете една кора бутертесто. Напълнете щприц с крем и покрийте кората. Сложете другата кора и отново щприцовайте крема.

Отгоре покрийте с третата кора.

Поръсете разкошния милфьой обилно с пудра захар и украсете с ягоди.

Хубаво е милфьой с лимонов крем да престои едно денонощие, преди да се консумира.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
14.05.2020 15:50
Благодаря, Йорданка! :) Вкусна и лесна рецепта :)!
0
0
Йорданка Тасева
Изглежда страшно вкусно , благодаря за рецептата
0
0