Милфьой с ванилов крем

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9586k
Милфьой с ванилов крем
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
17/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Таз рецепта баба знае от една приятелка на комшийката от петия етаж, чиято сестра била учителка по френски"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 300 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 80 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сладкарска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме внимателно тестото на еднакви квадрати и старателно го надупчваме с вилица.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна в тава застлана с хартия за печене до готовност. Вадим и охлаждаме.

Разбиваме жълтъците със захарта, добавяме брашното, ванилията и малко по малко изливаме прясното мляко. Поставяме сместа на умерен огън и бъркаме докато се сгъсти. Охлаждаме. Разбиваме сметаната и внимателно я прибавяме към крема, разбъркваме.

Редим по три кори, като ги мажем с крем и отгоре поръсваме със ситно натрошена кора. Охлаждаме и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Хубава рецепта. Лесна е. Но обичам когато се публикува която ѝ да е рецепта да има подробно обяснение, като: на колко сантиметра се режат корите, и зависимо от големината им вероятно ще трябва да се изпечат една по една, така ли е?? Върху бутер тестото освен, че е надупчено с вилица слагат ли се топчета за печене или боб, например?? Това са важни неща и защото ми харесва бих искала и по -подборно обяснение.
Севда, моля ти се уточни ги тези неща за да мога да я приготвя.
Благодаря! Мари14
19.06.2016 00:33