Бутер милфьой с крем

Бутер милфьой с крем
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Решихме да поразчупим традицията и да приготвим този класически десерт с бутер тесто - получи ни се великолепно"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 300 г
  • крем paradies - 1 пакет ванилия на д - р Йоткер (около 65 г)
  • прясно мляко - 300 мл
  • ягоди - 5 - 6 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете бутер тестото на тънка кора. С помощта на чаша или ринг изрежете кръгчета.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия. Поръсете ги с пудра захар. Сложете втори лист домакинска хартия отгоре и ги покрийте.

Притиснете ги с друга тава /по-тежка - целта е тавата да не позволи на тестото да се надигне/ и изпечете на 180 градуса във фурна с обдухване до готовност. Охладете.

Разбийте ваниловия крем по указания на пакета начин.

Намажете едно кръгче с крем, гарнирайте с парченца ягоди, сложете второ кръгче и работете по същия начин.

Завършете с трето кръгче. Поръсете обилно с пудра захар.

Работете така до изчерпване на продуктите.

Оставете милфьоя на хладно за няколко часа, преди да поднесете.

Бутер милфьой с крем е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: