Милфьой с лимонов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Милфьой с лимонов крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Удоволствие е просто да наблюдаваш този милфьой с лимонов крем, какво да кажем за вкуса"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • за крема
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • нишесте - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонова кора - от 1 лимон настъргана
  • лимонов сок - 2 с.л. (по желание)
  • сметана - 100 г разбита
  • пудра захар - за поръсване
  • ягоди - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бутертестото на 3 еднакви квадрата. Надупчете повърхноста с вилица. Наредете квадратите в тава, застлана с хартия за печене и изпечете на 200°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Извадете корите и охладете.

Направете си лимоновия крем. В тенджерка налейте млякото.

Добавете захарта, жълтъците и една пълна чаена лъжичка нишесте и пълна чаена лъжичка брашно. Сложете съда на котлона и започнете да бъркате веднага, докато сладкарският крем се сгъсти.

По време на готвенето излейте 2 супени лъжици лимонов сок (по желание).

Отдръпнете готовия крем от огъня и ароматизирайте с една ванилия и настърганата кора на 1 лимон. Оставете крема да се охлади.

Разбийте сметаната на сняг. Към охладения крем добавете на порции разбитата сметана.

В подходящ поднос сложете една кора бутертесто. Напълнете щприц с крем и покрийте кората. Сложете другата кора и отново щприцовайте крема.

Отгоре покрийте с третата кора.

Поръсете разкошния милфьой обилно с пудра захар и украсете с ягоди.

Хубаво е милфьой с лимонов крем да престои едно денонощие, преди да се консумира.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря, Йорданка! :) Вкусна и лесна рецепта :)!
14.05.2020 15:50
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Изглежда страшно вкусно , благодаря за рецептата
14.05.2020 14:45