Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи с домати и лук

Печени картофи с домати и лук

Печени картофи с домати и лук
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Лесно и много вкусно предястие от картофи с домати и лук - опитайте задължително"

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • масло - 40 г
  • олио - 100 мл
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и върху всеки картоф направете по 4 разреза. Нарежете доматите и лука на тънки полумесеци и ги поръсете с малко сол.

Поставете във всеки разрез на картофите резенчета домат и резенчета лук.

Подредете картофите в тавичка. Поръсете ги със сол, черен пипер и риган.

Полейте ги с олио и върху всеки картоф сложете парченце масло. Накрая налейте мъничко вода.

Покрийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 220 градуса.

Печете картофите около 30 минути, след което махнете фолиото и печете още 30 минути, така че да се зачервят.

Сервирайте печените картофи с домати и лук, и ги хапнете докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: