Начин на приготвяне
Първо приготвяме овесеното мляко като за целта накисваме за 15-20 минути 3 с.л. фини овесени ядки във филтрирана вода – 1 к.ч.
След определеното време сипваме сместа в малката кана на нутрибулет и блендираме за около половин минута с почивки.
Прецеждаме овесеното мляко и го връщаме в каната на уреда. Прибавяме 1-2 ягоди и отново блендираме до нежно розово мляко с пяна.
Към него добавяме 3 с.л. чия и 3 с.л. домашен мед от радика. Разбъркваме съставките и оставяме чията да поеме млякото на хладно място за 1-2 часа.
След като пухкавият ягодов пудинг се сгъсти, е време да изградим чашата. Сипваме около 3 с.л. на дъното, след това подреждаме по стъклото 4-5 ягоди (колкото се събират по обиколката на съда), разрязани на две по дължина.
Допълваме чашата с останалата млечна чия и отгоре украсяваме със стръкче мента и ягоди.
Приказно красив здравословен десерт – пудинг с чия и ягоди.
Свежа диетична закуска за едно майско утро!
Чудно Вкусно!