Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Постни домашни бонбони с мед

Постни домашни бонбони с мед

Постни домашни бонбони с мед
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Полезни и много вкусни домашни бонбони - не чакайте повод, а го създайте"

Необходими Продукти

  • орехи - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 3 с.л. сурови
  • сусам - 1 с.л.
  • пшеничен зародиш - 1 с.л.
  • рожков - 1/2 ч.л. брашно
  • какао - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 щипка
  • сусамов тахан - 3 с.л. суров
  • мед от глухарчета - 3 с.л. (или течен пчелен мед)
  • овесени ядки - 5 с.л. фини
  • кафява захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе в нутри булет (или мощен блендер) суровите ядки – орехи, слънчоглед и сусам до получаване на фина ронлива смес, подобна на грис.

Изсипваме ги в по-дълбока купа и разбъркваме заедно с другите сухи съставки – пшеничен зародиш, брашно от рожков, какао и канела.

Към сухата смес прибавяме течните съставки – сусамов тахан (суров е по-здравословен) и течния мед от глухарчета (може да се замени със златен сироп или течен пчелен мед).

Докато омесваме тестото за бонбоните, добавяме малко по малко фините овесени ядки. Оставяме го да престои поне половин час на хладно.

След това оформяме малките сурови бонбони (получават се около 12 бр. с размер около 2–2, 5 см) и ги овалваме в кафява захар на кристалчета.

По желание ги поднасяме в малки хартиени формички за бонбони.

Постни домашни бонбони с мед с чудесен наситен вкус и приятна хрупкавина от кристалчетата захар.

Лесни за приготвяне и здравословни домашни бонбони!

Веган бонбони, подходящи за специални поводи, както и за рождени дни на малки и големи!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: