Друсани пресни картофи

АнабелАнабел
Новак
23
333
1k
53
17/05/2020
"Бързи, лесни, вкусни - друсани пресни картофи "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 629
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • картофи - 600 г пресни
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • краве масло - 1 с.л.
  • пресен чесън - 2 - 3 стръка
  • копър - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се се измиват и подсушава, без да се белят. Ако са дребни, се оставят цели, ако не, се нарязват на големи парчета.

Слагат се в тенджера със загрято олио и малко вода, след което се похлупват с капака. Готвят се около 20 минути като се раздрусват периодично, без да се маха капакът.

След двайстата минута апетитните варени картофи се проверяват дали са омекнали, прибавят се сол на вкус, малко краве масло и нарязан на дребно пресен чесън.

Похлупват се отново и се готвят още 5 минути. Накрая, когато са готови, друсаните пресни картофи се поръсват с нарязан на ситно пресен копър.

Може да поднесете картофите с чесън и копър като гарнитура за месо или да хапвате като основно ястие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар