Паниран цвят от бъз

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
873
7k
3k
1k
1
21/05/2020
"Е такова чудо не си бяхме и представяли - паниран цвят от бъз "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 018
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • цвят от бял бъз - 20 бр., по - малко съцветия
  • За панировката
  • белтъци - 3 бр. размер
  • фанта - 40 мл портокал
  • бадемово брашно - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л. с връх
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съцветията от бял бъз не измивам, защото са събирани от място, далеч от замърсяването край градовете.

Потупвам ги леко, за да отстраня прашеца по съцветията.

Дръжките скъсяваме леко, като оставяме 2-3 см, за прихващане.

Съставките разбивам с пасатор, като панировката трябва да е с консистенцията на палачинково тесто.

Фантата можете да замените с лимонада и трябва да е ледено студена.

Съда, в който ще панираме белия бъз, е добре да е по-дълбок.

Потапяме цветовете в сместа и леко отцеждаме.

Панираме в добре загрялата мазнина до приятен златист загар.

Поставяме ги върху руло домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервираме панираният цвят от бъз охладен, поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
21.05.2020 18:12
Корекция - не "по-малко" , а по-малки съцветия. Моля, за извинение!
0
0