Начин на приготвяне
Съцветията от бял бъз не измивам, защото са събирани от място, далеч от замърсяването край градовете.
Потупвам ги леко, за да отстраня прашеца по съцветията.
Дръжките скъсяваме леко, като оставяме 2-3 см, за прихващане.
Съставките разбивам с пасатор, като панировката трябва да е с консистенцията на палачинково тесто.
Фантата можете да замените с лимонада и трябва да е ледено студена.
Съда, в който ще панираме белия бъз, е добре да е по-дълбок.
Потапяме цветовете в сместа и леко отцеждаме.
Панираме в добре загрялата мазнина до приятен златист загар.
Поставяме ги върху руло домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервираме панираният цвят от бъз охладен, поръсени с пудра захар.
Коментари