Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Парфе»Страхотно парфе три шоколада в чаша

Страхотно парфе три шоколада в чаша

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Страхотно парфе три шоколада в чаша2 / 2
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Кой би помислил, че този страхотен десерт може да се приготви в чаша"

Необходими Продукти

  • Първи ред
  • бисквити - няколко
  • нахут - течността от 1 консерва
  • черен шоколад - 1 бр.
  • ванилия - 1 ампула
  • мед - 1 - 2 ч.л.
  • Втори ред
  • чиа - 4 - 5 с.л.
  • мляко - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1 ч.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • Трети ред
  • банани - 2 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • растително мляко - 1 с.л.
  • нескафе - 1 пакетче /по желание/
  • фъстъчено масло - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, от предната вечер се приготвя сместа за 2-рия ред. За целта продуктите се смесват в чаша, разбърква се добре и се оставя в хладилника за през нощта.

Течността от консервата нахут (или цялата консерва) също се оставя през нощта в хладилника.

На другия ден се започва с направата на първия шоколадов ред. За тази цел се разтапя шоколадът на водна баня. Разбърква се с ванилията и се оставя настрани да поизстине.

През това време течността от консервата нахут се излива в купа, смесва се с меда и се разбива с миксер.

Когато се получи консистенцията на сняг, се прибавя малко по малко от вече поохладения шоколад и внимателно се разбърква, колкото да се смеси и да стане един цвят.

Започва сглобяването на шоколадовото парфе.

Във всяка чаша на дъното се натрошава по 1 бисквита (или по желание 2 за малко по-дебела основа). След това се разпределя току-що направената шоколадова смес.

Чашите се слагат в хладилника за около час да стегне първият слой. Нарязват се двата банана на кръгчета и се слагат във фризера да се замразят за един час.

Когато един час мине, се изваждат чашите с вече стегналия шоколадов крем. Трябва да се е получила съвсем крехка коричка отгоре, но да не се раздвижва вътрешността при накланяне на чашата.

Сместа с чиа семената от предишната вечер се разпределя в чашите върху 1-вия ред крем и те отново се връщат в хладилника за малко.

Това е моментът, когато се изваждат замразените банани. Смесват се в блендер с какаото, млякото за по-лесно блендиране и по желание с кафе и/или фъстъчено масло. Блендират се до кремообразна консистенция.

Чашите се изваждат отново, бананово-какаовият крем се разпределя отгоре и готовото парфе може да бъде сервирано.

По желание може да се остави за половин-един час във фризера да стегне леко третият слой и да се сервира тогава.

Насладете се на страхотното парфе три шоколада!

Рецептата за парфе е изпълнена. Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: