Начин на приготвяне
Содата бикарбонат се слага в купата на миксера. Лимонът се измива. Кората му се настъргва. Изстисква се сокът през цедка, за да не падат семки. Получава се реакция със содата.
Добавят се бакпулверът и киселото мляко. Добавят се олиото и захарта. Брашното се пресява. Добавя се постепенно. Разбива се до получаване на хомогенна смес за пухкавия лимонов кекс.
Бонбоните се нарязват на парченца. Добавят се в сместа. Разбърква се. Подготвя се форма за кекс - намазнена и поръсена с брашно. Изсипва се сместа.
Лесният икономичен кекс се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовността се проверява с клечка за зъби. Когато е готов, се отстранява от формата.
Лимоновия кекс без яйца се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко с този страхотен кекс без яйца!