Начин на приготвяне
Обелете кореноплодните зеленчуци и ги сложете да се сварят до пълно омекване с лъжица зехтин и малко сол. Скилидките чесън също се варят със всичко останало.
Отцедете от водата, без да я изхвърляте, защото част от нея ще използвате.
Сложете при кореноплодните маслото, подправките и солта. Пюрирайте като добавяте по малко от бульон от варенето, докато получите желаното гъсто и пухкаво пюре.
Доовкусете зеленчуковото пюре с още подправки и сервирайте, поръсено с много малко лимонена трева. Аз използвам едра сол, която е смесена с черен пипер и сушена лимонена трева. Придава чудесен завършек.
Ароматното здравословно пюре е чудесно за гарнитура за печени меса или риба.
Добър апетит с товаразкошно пюре от кореноплодни!