Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Печена тиква и кореноплодни с елда

Печена тиква и кореноплодни с елда

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Печена тиква и кореноплодни с елда
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
10/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Една различна, но пък много вкусната салата"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г цигулка
  • елда - 200 г
  • кафява захар - 50 г
  • масло - 60 г
  • пащърнак - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • царевичен кускус - 200 г / елда
  • стафиди - 20 г
  • къри - 1 ч.л.
  • мента - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • мащерка - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода на котлона и сварете елдата. Нарежете тиквата на големи кръгли парчета.

Оваляйте я обилно в захар от двете страни и карамелизирайте в сух загрят тиган.

След като захарта карамелизира, добавете вода, за да може тиквата да се сготви. Прибавете стръкчета прясна мащерка.

Нарежете моркова, червеното цвекло и пащърнака на ситни кубчета. Задушете кореноплодните зеленчуци в отделен съд. Овкусете с прясна мащерка, къри, сол и черен пипер.

Когато водата на тиквата поизври, добавете бучка масло. Преди водата да изври напълно, добавете и стафидите, за да поемат от течността и ароматите в тигана.

Подгответе дресинга за салатата, като смесите 1 част лимонов сок и 3 части зехтин. Прибавете ситно нарязани мента и магданоз и разбъркайте.

Добавете сварената елда в тигана със зеленчуците. Разбъркайте сместа и изключете котлона.

Сервирайте салатата като направите канапе от елдата с кореноплодни и поставите карамелизираната тиква върху тях. Гарнирайте я със стафидите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: