Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Домашен крем с шоколад и масло

Домашен крем с шоколад и масло

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Домашен крем с шоколад и масло
Снимка: Аника Войт
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Домашен крем с шоколад и масло - удоволствие за сетивата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • захар - 2 - 3 с.л
  • масло - 25 г
  • натурален шоколад - 50 г
  • нишесте - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете шоколада на малки парченца и го добавете в съд с прясното мляко.

Сложете съда на котлон на средна степен и бъркайте на често, докато шоколадът се разтопи. След това добавете маслото.

Разбърквайте, за да не загори млякото.

В отделна купичка разтворете нишестето в малко студена вода, добавете захарта и разбъркайте добре.

В тази смес добавяме и двата жълтъка.

В топлото шоколадово мляко, добавяме нишестето и жълтъците, за да се сгъсти този любим шоколадов крем.

Изсипваме на тънка струйка и бъркайте на често.

Оставете на котлона за около 10-12 мин и изключете котлона.

Домашният крем с шоколад и масло разпределете в подходящи десертни купички.

Приберете шоколадовия пудинг в хладилника да се охлади и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: