Начин на приготвяне
Разбивам яйцата със захарта. Постепенно добавям останалите продукти и продължавам да бъркам с миксера.
Накрая останалата част по стените от сместа я смесвам с какаото и изсипвам в средата равномерно.
С ножа леко разбърквам сместа отгоре да се получи някаква шарка от тъмната смес.
Във форма за кекс слагам хартия, може и с омазнена и набрашнена форма. Изсипвам сместа.
Пека шарения кекс в предварително загрята фурна на 170°C 20 минути само на долен реотан във фурната, после и двата пак на 170°C още 15- 20 минути, но вече следя, за да не прегори.
Ако се налага, покривам с алуминиево фолио.
За готовност на пухкавия кекс проверявам с дървен шиш.
След изпичане оставям още няколко минути във фурната, но при отворена врата.
Обръщам кекса Пухкавелко в подходяща чиния и поръсвам с пудра захар.