Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта с миксер на пяна. Към сместа прибавяме ванилията, след това брашното лъжица по лъжица, като бъркаме бавно, за да не спадне сместа. За предпочитане е да се бърка с тел.
В купичка изсипваме малко от сместа и прибавяме какаото, разбъркваме добре. В намазнена добре кексова форма изсипваме от жълтата смес, след това от какаовата и накрая останалата жълта смес.
Печем в предварително загрята фурна на 150 градуса около 35-40 минути, като не отваряме фурната първите няколко минути, за да не спадне.
Като се зачерви кекса от горе слагаме фолио за да не изгори.
Проверява се с клечка за зъби дали е готов.
Коментари
Благодаря за препоръките да не променям рецептата!
Ако следвате рецептата точно, а не си измисляте какво да добавите или махнете, защото повече ви харесва, няма начин да не стане.
Пандишпан е от основните смеси в сладкарството !
Не, не се слага набухвател, яйцата вършат цялата работа, ако са добре разбити :)
та аз го правех в 8 клас тоя кекс, егати домакините :(