Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до побеляване.
Добавете олиото и водата и отново разбийте.
Започнете да прибавяте постепенно брашното, като бъркате непрекъснато.
Накрая добавете ванилията и рендосаната лимонова кора.
Разбъркайте отново всичко и изсипете сместа в намаслена тавичка.
Сложете я в загрята фурна и печете на 180 градуса около 25 минути.
Извадете домашно приготвеното реване и го оставете да изстине.
Пригответе сиропа, като сложите водата, захарта и лимоновия сок на огъня.
Разбъркайте и когато заври, го свалете.
Залейте студеното и нарязано на парчета реване с горещия сироп.
Оставете го да престои 2-3 часа, за да си поеме сиропа.
Декорирайте това сполучливо и сочно реване по ваш вкус и желание.
Аз използвах за моето сочно реване разбито масло с пудра захар и какао и бадем.
Добър апетит!