Начин на приготвяне
Прибавете към яйцата захарта и лъжичката сол. Разбийте до пухкава смес.
Постепенно прибавете пресятото брашно, към което сте добавили бакпулвера и ванилията. Разбъркайте до еднородност.
Намажете правоъгълна тава с незалепващо дъно с малко олио. Изсипете и разстелете сместа равномерно.
Изпечете във фурна до 180 градуса за около 15-20 минути. Извадете тавата от фурната и охладете.
Направете захарен сироп, като сложите водата да заври и прибавите захарта, ванилията и настърганата лимонова кора.
Охладеното реване нарежете на триъгълници и полейте с готовия сироп. Когато реването изстине, гарнирайте с разбита сметана, към която сте добавили малко нес кафе.
Сочното ароматно реване е уникално!
Коментари