Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Сочно млечно реване

Сочно млечно реване

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Сочно млечно реване
Снимка: Мария Симова
1 / 3
31/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за сиропа
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на заливката на реването, като смесите всички съставки за нея и поставите на котлона.

Варите до пълното разтваряне на захарта до завиране, оставете да се охлади.

Разбийте отделените жълтъци с водата и 1 с.л. захар, до пухкавост.

Отделно разбийте отделените белтъци с 2 с.л. захар на пухкав крем.

Смесете разбитите жълтъци и белтъци с помощта на шпатула, като прибавяте и пресятото брашно до еднородна пухкава смес.

Покрийте тава с размери 20 на 20 с хартия за печене и сипете сместа в нея, заравнете.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност за около 30 минути.

Отстранете хартията от готовия блат и полейте с охладената млечна заливка вашето млечно реване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: