Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Безглутенов хляб от елда

Безглутенов хляб от елда

Безглутенов хляб от елда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • елда - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • вода - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се накисва за 12 часа.

Прецежда се добре.

Изкиснатата елда с настърганите фино морковите и водата се разбиват до хомогенна смес - използвайте кухненски робот или блендер.

Добавя се солта.

Тестото за безглутеновия хляб се слага се в тава.

Безглутеновият хляб от елда се пече 60 мин на 160 гр

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: