Начин на приготвяне
Отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците разбиваме на сняг.
Жълтъците разбиваме отделно със захарта до пухкав крем.
След това към тях добавяме ванилията, брашното, солта и бакпулвера и отново разбиваме.
Постепенно добавяме и разбитите белтъци, като разбъркваме внимателно на ръка.
Намазваме обилно тефлонов тиган с олио, загряваме на котлона и сипваме по една лъжица от сместа на разстояние.
След 3-4 секунди обръщаме бухтичките, изчакваме още 4-5 секунди и ги изваждаме.
Така приготвяме цялата смес, като преди всяка порция намазваме тигана с олио.
Поднасяме вкусните бухтички, поръсени с пудра захар и богато покрити с ванилов сладолед и нарязани ягоди.
Разкошни яйчени бухтички с ягоди и сладолед.