Начин на приготвяне
Предварително накисваме филията хляб във виното за 5-6 минути и след това изстискваме хубаво.
Поставяме каймата в купа. Добавяме първо всички сухи подправки: солта, кимиона, черния пипер и мащерката.
Омесваме с ръце и добавяме настъргания лук и отцедения от виното хляб.
Месим каймата около 5-6 минути и прибираме в хладилника за поне 3-4 часа, а най-добре и до следващия ден.
За да изпържим кюфтетата, откъсваме по малко от каймата и оформяме топчета /колкото топче за тенис на маса/.
Пържим кюфтетата в тефлонов дълбок тиган в обилно количество олио.
Изваждаме готовите телешки кюфтенца първо в чиния, покрита с хартия, за да се отцедят от мазнината, а след това ги подреждаме в чиния за сервиране.
Отгоре поръсваме телешките кюфтенца за гости с нарязан на дребно пресен лук.