Начин на приготвяне
Спанакът се пасира с олиото до получаване на хомогенна смес, която се добавя към вече разбърканите яйца и захар.
След това добавяме по-малко от пресятото брашно заедно с ванилията и бакпулвера.
Разделяме сместа на три равни части (за три блата) или печем един цял спаначен блат за торта и след като изстине, го разрязваме на две или три части.
Печем на предварително загрята фурна и на вентилатор на 160 градуса до готовност.
Крема си приготвяме, като разбиваме сметаната на сняг и добавяме 3-4 капки ром и кокосовите стърготини (може и друга есенция).
Напояваме всеки изстинал блат със студено мляко, в което сме добавили 5-6 капки ром (не трябва да се сиропират много, тъй като блатовете са леко влажни).
Между блатовете на нашата сметанова торта слагаме от крема и парчета ягода и банан. Ако искате, може да изрежете леко краищата на блатовете и да ги минете през блендер или на ренде и с трохичките да украсите вкусната спаначена торта.
Аз използвах трохичките и ягодки.
Да ви е сладко с тази изненадващо вкусна спаначена торта!