Изненадващо вкусна спаначена торта

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Новак
18
159
43
25
19/05/2020
"Въобще не ни изненада вкуса на прекрасната спаначена торта "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • спанак - 200 г пресен или замразен
  • За сиропиране
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • ром - 5 - 6 капки
  • За крема
  • сладкарска сметана - към 500 мл
  • ром - 3 - 4 капки
  • кокосови стърготини - около 100 г
  • Между блатовете
  • банан - 2 бр.
  • ягоди - 10 бр. + за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се пасира с олиото до получаване на хомогенна смес, която се добавя към вече разбърканите яйца и захар.

След това добавяме по-малко от пресятото брашно заедно с ванилията и бакпулвера.

Разделяме сместа на три равни части (за три блата) или печем един цял спаначен блат за торта и след като изстине, го разрязваме на две или три части.

Печем на предварително загрята фурна и на вентилатор на 160 градуса до готовност.

Крема си приготвяме, като разбиваме сметаната на сняг и добавяме 3-4 капки ром и кокосовите стърготини (може и друга есенция).

Напояваме всеки изстинал блат със студено мляко, в което сме добавили 5-6 капки ром (не трябва да се сиропират много, тъй като блатовете са леко влажни).

Между блатовете на нашата сметанова торта слагаме от крема и парчета ягода и банан. Ако искате, може да изрежете леко краищата на блатовете и да ги минете през блендер или на ренде и с трохичките да украсите вкусната спаначена торта.

Аз използвах трохичките и ягодки.

Да ви е сладко с тази изненадващо вкусна спаначена торта!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар