Пълнени картофи с гъби и топено сирене

20/05/2020
"Пълнени картофи с гъби и топено сирене - наслада за всички у дома "
Приготвяне17 мин.
Готвене60 мин.
Общо77 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 661
  • Преглеждания за месеца728
  • Преглеждания за седмицата728
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите за 25 минути в леко подсолена вода. Трябва да са меки, но не преварени. Извадете от водата и оставете да поизстинат.

2. Накълцайте лука на ситно и сложете да се запържва в маслото и зехтина на умерен огън. През това време си обелете печурките и нарежете на малки кубчета.

3. Когато лукът омекне, сложете лъжица захар и оставете леко да се карамелизира. Това ще придаде чудесна нотка на плънката.

4. Добавете гъбите и гответе и тях за няколко минутки, след това сипете сметаната и топеното сирене на парченца. Бъркайте до сгъстяване и пълно разтапяне на сиренето и овкусете със сол, мащерка и черен пипер.

5. Срежете картофите на две и издълбайте като лодки, в които ще сложим плънката. Частта от отделената картофена вътрешност може да добавите намачкана към плънката, ако желаете.

Аз понякога правя следното - слагам лъжица масло, наливам мляко по малко и бъркам до получаване на картофено кремче. Овкусявам със сол и пипер. Когато се добави в плънката и придава още кремообразност и плътност.

6. Загрейте фурната до 180 градуса.

Напълнете лодките от картоф със сместа и подредете в намазнена тавичка. Изпечете за около 15 минути или докато се образува коричка отгоре.

7. Извадете тавата с апетитните пълнени картофи, поръсете с настъргана Гауда /от по-прясната, а не зряла/. Отново пъхнете във фурната, за да се запече.

8. Поднесете вкусните пълнени картофи с гъби и топено сирене с гарнитура от свежа салата или самостоятелно като мезе.

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар