Хляб с леща без брашно

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
6
20/05/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме 2 ч.ч с връх червена леща за 1 нощ в тендежерка с топла вода. Ползвах турска червена леща.

На другия ден се правят. Отцеждаме добре набъбналата леща. Слагаме я в блендер.

Добавяме зехтина, щипка сол, щипка черен пипер. Добавяме сухият джоджън.

Слагаме вътре и кисело мляко, в което сме шупнали бакпулверът предварително.

Правим на еднородна гладка гъста каша, докато стане сместа в бландера.

В 2 малки форми за кекс /продълговати/ слагаме хартия за печене/ да покрие дъното и стените, но не чак догоре, защото безглутеновият хляб не се надига много.

Изсипваме кашата за хляба без брашно, заглаждаме и поръсваме с бял сусам.

Печем хляба с леща около 30 мин на 180°C в загрята фурна до суха клечка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар