Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пържени кюфтета със зелен лук

Пържени кюфтета със зелен лук

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Пържени кюфтета със зелен лук2 / 2
21/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Любимите пържени кюфтенца със зелен лук ви приканват да седнете на масата"

Необходими Продукти

  • свинска кайма - 1 кг
  • брашно - 2 с.л.
  • царевичен грис - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • зелен лук - 2 големи стръка
  • зелен чесън - 1 стрък
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • сол - 1 /2 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме каймата в удобна купа и към нея добавяме черен пипер, чубрица и сол.

Прибавяме брашното и царевичния грис, счупваме яйцето и омесваме каймата.

Лука и чесъна нарязваме на ситно и също слагаме при каймата.

Доомесваме каймата за кюфтетата и оставяме 30-40 минути да престои.

С ръце оформяме малки кюфтенца и леко ги сплескваме, за да се сготвят добре и отвътре.

Пържим кюфтетата в горещо олио, след което изваждаме и поставяме пържените кюфтета със зелен лук върху кухненска хартия да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: