Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Пържени кюфтета върху канапе от лук

Пържени кюфтета върху канапе от лук

Пържени кюфтета върху канапе от лук
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
31/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Че ще изпият много бира тези кюфтенца, е ясно, въпросът е вие ли ще ги приготвите или ние"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз - сух
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • лук - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата добавете ситно нарязания зелен лук. Чукнете яйцето, поръсете със сух магданоз и добавете средата на филията, предварително накисната във вода. Омесете каймата до еднородност.

Загрейте олиото в тиган. Оформете кюфтенцата и ги изпържете до златисто от двете страни.

Подредете ги върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Обелете лука, нарежете го на кръгчета и го изпържете в мазнина до карамелен загар.

Отцедете го върху домакинска хартия от мазнината.

Сервирайте кюфтетата върху канапе от лука.

Пържените кюфтета върху канапе от лук са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусни кюфтета станаха!
26.07.2023 19:28