Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния от зелен боб, лук и кюфтета

Яхния от зелен боб, лук и кюфтета

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Яхния от зелен боб, лук и кюфтета
Снимка: Габриела
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Яхнията от зелен боб, лук и кюфтенца има чуден аромат и вкус, опитайте"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глави
  • кайма - 300 г смес
  • ориз - за каймата
  • зелен боб - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • доматена паста - или доматено пюре
  • мед - 1 лъжичка или захар
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • дафинов лист
  • брашно - за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре зеления боб, след което отрязваме двата края. По-дългите шушулки режем на две.

Лука режем на полумесеци, а моркова на ситно.

Каймата овкусяваме с подправки по избор и добавяме шепа ориз.

В тенджера загряваме мазнина и запържваме лука на слаб огън, добавяме моркова и задушаваме за няколко минути.

Добавяме червен пипер и брашно, разбъркваме за минутка и добавяме доматената паста.

Заливаме с гореща вода, пускаме кюфтенцата, овкусяваме с подправките и лъжичка мед.

Похлупваме с капак и готвим на слаб огън до готовност. Разбира се, че ако бързате или сте много гладни може да готвите яхнията на по-силен огън за по-кратко време.

Яхнията от зелен боб, лук и кюфтета е готова.

Желая добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: