Салата с елда, грах и манголд

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
831
2
21/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо106
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • елда - ½ ч.ч.
  • вода - 1 и ½ ч.ч.
  • грах - 5 с.л. от буркан
  • манголд - 10 средни (крехки)
  • пресен лук - 3 - 5 перца
  • рукола - 6 листенца
  • копър - 1 с.л. нарязан
  • хималайска сол - ½ ч.л. равна (на вкус)
  • черен пипер - 1 щипка
  • кафява захар - 1 щипка кристална
  • шарлан - 1 с.л. (слънчогледово масло)
  • балсамов оцет - 1 с.л. бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази салата с елда измиваме елдата няколко пъти и я сваряваме във вряща вода с една щипка хималайска сол.

Щом зърното се свари и си изпие всичката вода (за да се изпари водата – варим в тенджерка без капак), сваляме от котлона.

Набираме от градината пресни крехки листа – манголд, рукола, пресен лук и копър, след което ги измиваме и нарязваме на ситно.

Добавяме нарязаните зеленини и грахa от буркан към сварената и изстинала елда.

Разбъркваме заедно полезната витаминозна салата с овкусяващите съставки, чието количество е най-добре да преценим на вкус – хималайска сол, черен пипер, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), кафява кристална захар и бял балсамов оцет.

Свежа салата с елда, грах и манголд – подходяща гарнитура за диетичен обяд.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар