Кремсупа от червена леща с левурда

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
334
3k
2k
977
4
22/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете всички зеленчуци на едро.

Загрейте олиото и задушете в него първо лука и моркова за няколко минути.

След това добавете картофите и накрая нарязаните на едро листа левурда. Задушете и тях за кратко.

Измийте много добре под течаща вода червената леща. Прибавете и нея.

Добавете 1 литър вода и всички подправки.

Гответе на слаб котлон около 25 минути до готовност.

След това пасирайте и при необходимост добавете още малко вода до желаната гъстота.

Непосредствено преди сервиране загрейте маслото и задушете в него няколко листа левурда, нарязани на ситно.

Щом омекнат и отпуснат аромата си добавете и пушения червен пипер.

С това ароматно масло полейте супата от леща.

Опитайте тази вкусна и питателна кремсупа от червена леща с левурда.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар