Сочно пилешко филе на скара

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Чирак
84
269
180
78
1
23/05/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо323
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр
  • куркума - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. на прах
  • сол
  • олио - 20 мл
  • ябълков оцет - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме пилешките гърди на две частни. Всяка половинка разцепваме с нож, така че да се получи по-голяма и по-тънка пилешка пържола.

Внимателно начукваме пържолите с чук за месо, прехвърляме ги в купа и овкусяваме със сол, чесън, джинджифил, черен пипер, червен пипер и куркума.

Втриваме подправките с ръце, за да се разпределят равномерно по филето.

Поливаме с олио и оцет и прибираме месото в хладилник за 2 часа, да се маринова.

Печем пилешките пържоли на скарата за много кратко време, за да не се изсуши месото.

Когато побелее, обръщаме сочното пилешко филе на скара да се запече и от другата страна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар