Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Медена юфка с ягоди

Медена юфка с ягоди

Медена юфка с ягоди3 / 3
22/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Ден, започнат с медена юфка с ягоди, е винаги страхотен"

Необходими Продукти

  • юфка - 1 пакет пълнозърнеста (200 г)
  • вода - 1, 2 л
  • хималайска сол - 1 щипка
  • мед от глухарчета - 6 с.л. (или пчелен течен)
  • ягоди - 9 бр. едри зрели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме юфката във врящата вода с щипка хималайска сол.

След като омекне, сваляме от котлона и прецеждаме излишната вода през гевгир.

Отново връщаме сварената юфка в тенджерката и подслаждаме с мед от глухарчета (или течен пчелен мед или захар).

Разбъркваме с нарязаните на парченца едри зрели ягоди и сипваме в 2-3 порции. Украсяваме с нарязани ягоди на кръгчета.

Лесен десерт – медена юфка с ягоди, за една ароматна, вкусна и засищаща закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: