Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с маслини, джожен и орехи

Хляб с маслини, джожен и орехи

Доня ПерфектаДоня Перфекта
Новак
131413255
Хляб с маслини, джожен и орехи
Снимка: Доня Перфекта
1 / 5
23/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Домашен хляб с маслини, джоджен и орехи - просто мечта"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1/2 с.л
  • захар - 1/2 с.л
  • вода - 250 мл хладка
  • маслини - 15 бр. по - големи
  • джоджен - 1 шепа
  • орехи - 1 шепа
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто по обичайния начин: шупналата мая със захарта и малко брашно се прибавя към останалите съставки - брашно, сол, вода и част от разтопеното масло.

Меси се до гладко тесто.

Към края на месенето си прибавят нарязаните на ситно джоджен, орехи и маслини.

Доомесва се тестото за домашния хляб, докато се поемат равномерно и тестото се оставя да отпочине десетина минути.

После се оформят топчета, всяко се потопя хууубаво в масло, нареждат се в съд за печене, втасва домашната пита и се пече 1 час на 200 градуса.

Имате уникален хляб с маслини, джожен и орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: