Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Хляб-пита с маслини

Хляб-пита с маслини

Stefan MarkovStefan Markov
Новак
75521
Хляб-пита с маслини
Снимка: Stefan Markov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Хляб с маслини - трудно ще намерите по-вкусно от домашното"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 кубче
  • вода - 400 мл хладка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • маслини - наситени
  • масло - 70 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто, като пресяваме брашното, в кладенчето чупим яйцето, добавяме сол и захар и започваме да замесваме с разтворената мая.

Оставяме мекото тесто да втаса добре. Междувременно наситняваме маслините.

След втасване разделяме на 5 топчета, които разточваме на кръг и намаляване с разтопеното масло и олио.

Налагаме една върху друга корите, като слагаме маслини между тях. След това разточваме с точилка и навиваме на руло.

В намаслена тава редим нарязаното на парчета руло, като на практика се получава цяла пита.

Намаляваме с останалото масло и оставяме да втаса хлябът с маслини.

Печем хляб-пита с маслини до готовност около 30 мин на 200 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: