Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода. Пресейте брашното тип 500, прибавете гречката, гриса и ситно смляното мюсли. Прибавете солта и разбъркайте. Прибавете водата с маята и замесете тесто.
Добавете сусамовото семе. Добавете зехтина и меда и продължете да месите. Ако тестото ви стане на трохи, добавете постепенно млякото, докато стане хубаво тесто. Месете, докато тестото стане гладко.
Забележка: Заради консистенцията на брашната, тестото ще бъде леко грапаво.
Прибавете маслините, нарязани на шайби. Продължете да месите поне 10 минути. Оставете да втаса на стайна температура (обикновено в същия съд, в който сте замесили тестото, като сте покрили съда с памучна кърпа) около 40-45 минути.
Когато тестото е втасало, прехвърлете в намазнена и набрашнена тавичка и печете на 170 градуса (350 F) около 35-40 минути или докато е готово. Проверете с клечка за зъби готовността му.
Оставете да изстине и извадете от формата за хляб.
Нарежете на филии и сервирайте с бяло българско козе или саламурено краве сирене.