Начин на приготвяне
Изключително бърза рецепта за спаначена супа с боб и киселец!
Сипваме малко водичка в средно голяма тенджера и след като заври, сваряваме под капак за 3-4 минути на ситно нарязаните лук и чесън. Към тях постепенно сипваме 2 пълни с.л. пълнозърнесто брашно, разбърквайки с телена бъркалка.
Добавяме всички подправки наведнъж – куркума, къри, черен и червен пипер, хималайска сол, шарлан и заливаме с 1 литър и половина гореща вода.
Измиваме и нарязваме зеленолистните: спанака, листата от червеното цвекло, киселеца и джоджена. След няколко минути сипваме и отцедения бял боб от буркан.
Разбъркваме и оставяме да къкри не повече от 10 минути.
Сипваме супичката в 3 керамични купички и поднасяме топла и сгряваща.
Любима градинска спаначена супа за семейната вечеря.
Здравословно и чудно вкусно!