Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гравче на тавче с наденица

Гравче на тавче с наденица

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Гравче на тавче с наденица5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Пожелаваме добър апетит с това Гравче на тавче с наденица"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • лук - 2 глави
  • наденица - 2 парчета
  • чесън - 3 скилидки
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате боба за 1 нощ или около 3 часа. Изсипват водата и заливат с чиста.

Когато кипне, изсипват пак водата и наливат чиста. Варите боба до готовност.

Наденицата нарязват на кубчета и запържвате в малко олио.

Нарязвате двете глави лук на дребно и в отделен съд го запържвате до омекване.

Добавяте брашното, запържвате го малко и слагате червения пипер, разбърквате и махате от котлона.

В глинено гърне слагате боба, запържената наденица, запръжката с лук, червената чушка нарязана на дребно, скилидките чесън. Добавяте сол, черен пипер и джоджен на вкус.

Заливате с вода, колкото почти да покрие тавче гравче и разбърквате.

Нарежете домата на кръгчета и подредете отгоре.

Печете боба на фурна около половин час, колкото да се сгъсти сосът.

Гравчето на тавче е готово!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: